Υποχωρεί η υποστήριξη στην ανεξαρτησία της Καταλωνίας καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα

Στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 2012, όταν ξεκίνησε η σχετική εκστρατεία, έχει υποχωρήσει η υποστήριξη στην ανεξαρτησία της Καταλωνίας, ωστόσο διατηρείται ακόμα σε υψηλά επίπεδα στις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή και μετέδωσε το Reuters, το 41,1% των ανθρώπων στην Καταλονία τάσσονταν υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους σε δημοσκόπηση του Ιουνίου από το Centre of Opinion Studies (CEO) της περιφερειακής κυβέρνησης. Το Μάρτιο το ποσοστό της υποστήριξης ήταν περίπου στο 44%.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των ατόμων που τάσσονται ενεργά ενάντια στον διαχωρισμό από την Ισπανία σημείωσε ελαφρά άνοδο στο 49,4% τον Ιούνιο, από 48,5% του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο περιφερειακός ηγέτης Carles Puigdemont διοργανώνει δημοψήφισμα για «διαζύγιο» της βορειοανατολική Καταλωνίας από τις 16 άλλες περιφέρειες της Ισπανίας την 1η Οκτωβρίου, παρόλο που η ισπανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο και έχει δεσμευθεί να το εμποδίσει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα