Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας:Περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα

BC6E61858EB7BB579E67F4ED0A1B994FΥπό τον τίτλο «Ο Kέντερς θέλει περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα», και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την υποδοχή, την ταυτοποίηση αλλά και την μετεγκατάσταση των προσφύγων».

Όπως εξηγεί, μετά την εφαρμογή των νέων κανόνων για την επαναπροώθηση των προσφύγων, «η αστυνομία χρειάζεται βοήθεια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε μεταφραστές, διερμηνείς, δικαστές και νομικούς συμβούλους».
«Η βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί και με άλλους τρόπους, και μπορεί να έχει την μορφή διοικητικής υποστήριξης ή παροχής τροφίμων και λοιπού υλικού» διευκρινίζει ο Μπερτ Κέντερς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ολλανδία έχει αποστείλει ομάδα 85 ειδικών οι οποίοι βοηθούν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στην Λέσβο και την Χίο.

Δεν είμαστε υπερήφανοι για την κατάσταση στο προσφυγικό, αλλά θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιωθεί η εικόνα επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα