Υπουργείο Υποδομών: Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ζημιές από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», «συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των συνεπειών του φαινομένου».

Συμπλήρωσε ότι, από χθες, το σύνολο του προσωπικού του υπουργείου είναι σε 24ωρη ετοιμότητα και πρόσθεσε πως ήδη έχουν αποκατασταθεί βλάβες σε πολλά σημεία των οδικών αξόνων, μεταξύ των οποίων και τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. «Υπάρχει ένα κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού προς Κόρινθο, ήταν έξι σημεία, στα πέντε καταφέραμε να αποκαταστήσουμε βλάβες. Έχει μείνει ένα, όπου έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια της Περιφέρειας και εκεί συνδράμουμε και εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε έτοιμο τον μηχανισμό για καταγραφή ζημιών και μάλιστα, με απόφαση του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να υπάρξουν μικτά συνεργεία, δηλαδή συνεργεία από το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου μας και από την Περιφέρεια, ώστε να γίνουν σε πολύ γρήγορο χρόνο και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο οι καταγραφές των ζημιών. Αυτό όμως για να γίνει, θα πρέπει να έχουμε τελειώσει τις διαδικασίες απαντλήσεων και να έχουν τελειώσει οι προσπάθειες απεγκλωβισμού. Να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον. Στην πρώτη καλή ημέρα (σσ καιρικών συνθηκών), εκατοντάδες μηχανικοί του υπουργείου μας, σε συνεργασία με μηχανικούς της Περιφέρειας, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε, πως «για δεκαετίες στη χώρα μας, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν ήταν κάτι εξαιρετικά “πιασάρικο”. Προτιμούσε το τότε πολιτικό προσωπικό να έχει έργα που αφορούσαν πλατείες, πεζοδρόμους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ή παρουσιάζοντας τρομερές ελλείψεις στα ζητήματα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, την προστασία γενικότερα από φυσικές καταστροφές και φυσικά φαινόμενα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, η ίδια η ζωή εκδικείται, η ίδια η φύση εκδικείται και αυτή τη στιγμή, όπως νομίζω, ορθώς έχουμε κάνει εμείς εδώ και δύο χρόνια περίπου. Έχουμε αναδείξει τα ζητήματα προστασίας από φυσικές καταστροφές και ειδικά τα αντιπλημμυρικά έργα, ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα