Site icon The Indicator

Υπουργείο Εργασίας: Ψέματα από τον Βρούτση για την αδήλωτη εργασία

«Αρνείται να αποδεχτεί την αλήθεια και κατά την προσφιλή του τακτική καταφεύγει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση» υποστηρίζει για τον Γιάννη Βρούτση το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δηλώσεις του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας στη χώρα.

Όπως υποστηρίζει, ο κ. Βρούτσης «συνεχίζει να παρουσιάζει επιλεκτικά τα δεδομένα των εκθέσεων του επιχειρησιακού σχεδίου “Άρτεμις”, καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα και επιδίδεται σε ασκήσεις πολιτικής προπέτειας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «είναι κοινώς αποδεκτό διεθνώς ότι, ειδικά σε μεγέθη όπως η αδήλωτη εργασία, τα μόνα ασφαλή δεδομένα είναι τα ετήσια. Επομένως, η πραγματική εξέλιξη των μεγεθών είναι η εξής: Η αδήλωτη εργασία, στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, ήταν 31,61% το 2013, 19,17% τα 2014, 16,48% το 2015, 13,58% το 2016 και 12,4% το 2017.

Ο κ. Βρούτσης, όμως, πέρα από το να διαβάζει τα δεδομένα όπως τον βολεύουν, συνηθίζει να ξεχνάει και κάποια άλλα:

Το υπουργείο θεωρεί ότι «επειδή η σχέση του κ. Βρούτση με την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και τη δράση των ελεγκτικών μηχανισμών ήταν επιφανειακή, του διαφεύγει, επίσης, ότι για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας:

Η πραγματικότητα διαψεύδει για μία ακόμη φορά τη ΝΔ, όσο επιλεκτικά και αν επιχειρεί να την παρουσιάσει» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Exit mobile version