ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Βλέπει έσοδα $1,8 τρισ. από την αναπτυξιακή ώθηση του φορονομοσχεδίου

Το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση που ενέκρινε η Γερουσία θα επιταχύνει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, δημιουργώντας επιπρόσθετα έσοδα 1,8 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τα έσοδα αυτά θα αντισταθμίσουν το κόστος 1,5 τρισ. δολαρίων από τις περικοπές φορολογικών συντελεστών που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, τονίζει σε έκθεση του το υπουργείο.

Οι υπολογισμοί αυτοί βασίζονται σε πρόβλεψη για αύξηση της ανάπτυξης κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναμένει ότι το ΑΕΠ θα καταγράψει κατά μέσο όρο ετήσια αύξηση 2,9% την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας των περικοπών φόρων για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά και την κατάργηση διάφορων ρυθμιστικών βαρών.

Σε αντίθεση με τους υπολογισμούς του υπουργείου, μια ανάλυση διακομματικής επιτροπής του Κογκρέσου προβλέπει επιπλέον έσοδα 408 δισ. δολάρια από την ώθηση που θα δώσουν στην ανάπτυξη οι περικοπές φόρων.

«Αναγνωρίζουμε πως ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισημαίνει στην έκθεση του υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα