ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Θα συνεχιστεί και το δεύτερο τρίμηνο η ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας

Tο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, εκφράζει την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας. Στη μηνιαία έκθεσή του για την πορεία της οικονομίας -που επικαλείται το Reuters- γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική άνοδο που παρατηρείται στην ιδιωτική κατανάλωση και στην οικοδομική δραστηριότητα.

Ήδη, όπως επισημαίνεται, στο πρώτο τρίμηνο η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 0,6% και βάσει των προβλέψεων, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον με τον ίδιο ρυθμό την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

«Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας συνεχίζεται και στο δεύτερο τρίμηνο» αναφέρεται στην έκθεση του γερμανικού υπουργείου. «Οι γερμανικές εξαγωγές επωφελούνται προς το παρόν από την αναζωογόνηση του παγκόσμιου εμπορίου. Ωστόσο, είναι πιθανό να αναπτυχθούν με ρυθμό χαμηλότερο σε σχέση με τις εισαγωγές, οι οποίες επίσης κινούνται ανοδικά».

Στην έκθεση τονίζεται επίσης η ανοδική τροχιά που διανύει στο πεντάμηνο η βιομηχανική παραγωγή, αλλά και η σημαντική ενίσχυση που καταγράφουν διάφοροι δείκτες, όπως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo που έχει φθάσει πλέον σε ιστορικά υψηλά.

«Οι τιμές καταναλωτού εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντική άνοδο. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται συνεχώς, ενώ και η απασχόληση κινείται ανοδικά, αν και με χαμηλότερο ρυθμό» καταλήγει η μηνιαία έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα