Υπογραφή συμφωνίας για την επέκταση παραμονής της έδρας του ENISA στην Ελλάδα

Συμφωνία για την επέκταση παραμονής της έδρας του Οργανισμού ENISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών) στην Ελλάδα υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού, Udo Helbrecht, στο υπουργείο.

Παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού του ENISA, Paulo Empadinhas, ο νομικός σύμβουλος του ENISA, Ryan Aidan και ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Φάνης Αναγνωστόπουλος.

Η νέα συμφωνία εστιάζει στα εξής:

– Τη δημιουργία ενός ελκυστικού Οργανισμού που θα είναι σε θέση να προσελκύσει υψηλών προσόντων προσωπικό από την Ευρώπη, απαιτούμενο για τη στελέχωση του ΕΝΙSA προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις και ανάγκες που προκύπτουν από τις νέες αρμοδιότητές του και τον αναβαθμισμένο ρόλο του.

– Την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων του προσωπικού και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Οργανισμός.

Τέλος, σημειώνεται ότι εκτός από την έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα, παραμένει σε λειτουργία, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το «branch office» του ENISA, χωρίς μεταβολές ως προς τη λειτουργία του. Εκεί βρίσκεται, επίσης, και το Data Center του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα