Υπογράφεται η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση 5 δισ. από την Αegean

Επισήμως υπογράφεται την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Τεχνική Βάση της Aegean στον ΔΑΑ, από τον Πρόεδρο της Aegean κον Ευτύχιο Βασιλάκη και τον CEO της Airbus Dr. Tom Enders, η παραγγελία 42 αεροσκαφών Α320neo, παρουσία του πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση συνολικής αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί με τραπεζικό δανεισμό με στόχο την ανανέωση και επέκταση του στόλου μέχρι το 2025, όπως έχει ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου, ο κος Βασιλάκης, αλλά και το τρίτο βήμα, μέσα σε 19 χρόνια υλοποίησης του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης και περαιτέρω επέκτασης της Aegean Airlines

Μακρινοί προορισμοί της Ρωσίας, το Πακιστάν, καθώς και προορισμοί κεντρικά της Αφρικής μπορούν να μπουν στο δίκτυο της αεροπορικής με την απόκτηση των νέων αεροσκαφών. Η ενίσχυση δε του στόλου και η αύξηση των δρομολογίων θα ενδυναμώσουν περαιτέρω και τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Aegean, «η  ανανέωση και η αύξηση του στόλου με τα Α320neo ενισχύει την ανταγωνιστικότητά διεθνώς, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος σημαντικά. Δίνει δυνατότητα δρομολογίων σε μακρινούς προορισμούς, διότι τα νέα αεροπλάνα έχουν δυνατότητα μεγαλύτερης εμβέλειας πτήσης».

Τα συγκεκριμένα slots των 30 αεροσκαφών, τα οποία η Aegean έχει κλείσει από την Airbus και τα options είναι από το 2022 και μετά. Πριν από το 2022, το 2020 και το 2021, θα συμπληρώσει τις αφίξεις με συμφωνίες που θα γίνουν μέσα στους επόμενους  μήνες.

Η τεχνολογία των Α320neo παρέχουν έως 15% εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου, σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου, καθώς επίσης και μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσεων.

Πηγή: banks.com.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα