ΥΠΕΣ: Ο «φάρος» του προγράμματος της ΝΔ οδηγεί το καράβι της Αυτοδιοίκησης στα βράχια

«Η “ιδιωτικοποίηση” της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν συνιστά ισχυροποίησή της» σχολιάζει το υπουργείο Εσωτερικών την ομιλία του προέδρου της ΝΔ , Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί, στο κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ.

Το υπουργείο τονίζει ότι «ο “φάρος” του προγράμματος της ΝΔ οδηγεί, τελικά, το καράβι της αυτοδιοίκησης στα βράχια της ξεπερασμένης διακυβέρνησης των προηγούμενων δεκαετιών με τη διαπλεκόμενη μοιρασιά μεταξύ εκείνων που “ξέρουν καλύτερα”»

Όπως αναφέρει σχετικά το ΥΠΕΣ, με τη συγκεκριμένη ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης «επιβεβαίωσε τον βαθιά αντιμεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του κόμματός του, “επικηρύσσοντας” την απλή αναλογική, το εκλογικό σύστημα που μπορεί να εκφράσει με τον πιο γνήσιο τρόπο τη λαϊκή ετυμηγορία. Και κάνοντάς το αυτό, εχθρεύεται κάθε έννοια σύνθεσης, συνεργασίας και συνυπευθυνότητας, διεκδικώντας τον ρόλο του κύριου εκφραστή μιας αυστηρά μονοπαραταξιακής λογικής, η οποία αντιμετωπίζει τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια ως το “μακρύ χέρι” κομμάτων και κυβερνήσεων στις τοπικές κοινωνίες».

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης διέκοψε τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας και απέλυσε τους σχολικούς φύλακες, ενώ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει η σχέση 1 προς 5 στις προσλήψεις/αποχωρήσεις στο Δημόσιο. «Με αυτή την πολιτική “προίκα” η Νέα Δημοκρατία θέλει, υποτίθεται, να ισχυροποιήσει την υποστελεχωμένη αυτοδιοίκηση και να πετύχει, δήθεν, την αποκέντρωση» σημειώνει στο σχόλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετικά, τέλος, με την τοποθέτηση του προέδρου τη ΝΔ υπέρ της προώθησης των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικοποίησης του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων, το υπουργείο απαντά πως «με αυτή την ακραία και αγοραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ελπίδα, ούτε η χώρα συνολικά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα