Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο – «Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών πλέον»

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, κατοχυρώθηκε ως νόμος του κράτους η επίμαχη συμφωνία με τους δανειστές, απόψε το βράδυ στη Βουλή, την οποία έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους.

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε σήμερα με τα προαπαιτούμενα και τις μεταρρυθμίσεις του, αναμένεται από την κυβέρνηση, να ανοίξει τον δρόμο στην ολοκλήρωση της β’αξιολόγησης που πρόκειται να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης ψήφισε κατά, εκτός από τα άρθρα  70 και 71, που αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους βουλευτές.

Τα αντίμετρα της κυβέρνησης ψηφίστηκαν και από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ενώ πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν διαρθρωτικές αλλαγές, ψήφισε και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης.

Η Χρυσή Αυγή, είχε επιλέξει να είναι απούσα από την ψηφοφορία, μετά τον αποκλεισμό της από τη συζήτηση.

Η μόνη κυβερνητική  διαφοροποίηση που υπήρξε ήταν αυτή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Με σχετική της επιστολή της η κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζει πως «η ατομική διαφοροποίηση της, αποτελεί μία δική της εσωτερική ανάγκη, να τιμήσει τον πρόωρα χαμένο αδερφό της, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατό του».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το τέλος της ψηφοφορίας αντικατοπτρίζουν και την αισιοδοξία της κυβέρνησης, μετά την αποψινή ψηφοφορία, απέναντι στους δανειστές:

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε , από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα