Υπερψηφίστηκε το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο

imagesΜε 153 «ναι» ψηφίστηκε  το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό από το σύνολο των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,ενώ «όχι» ψήφισαν 143 βουλευτές.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση καταψήφισε σχεδόν το σύνολο το νομοσχεδίου, αλλά ψήφισε «παρών» στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες.

Έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου,ενώ σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, περίπου δύο ώρες αργότερα, αφότου διαλύθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Εντός της Βουλής, πριν από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, υπήρξε «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και χρυσαυγιτών βουλευτών, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί περίπου για μία ώρα. Μετά την επανέναρξη ο προεδρεύων της Βουλής ανακοίνωσε τον προσωρινό αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα