Υπερψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2018

Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν, “πέρασε” από τη Βουλή ο Κρατικός Προϋπολογισμός τους 2018, με ονομαστική ψηφοφορία, το βράδυ της Τρίτης, μετά την πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν 153 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν144 από το σύνολο των 297 βουλευτών.

Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛκαι η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.

Την ίδια ώρα, καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Όπως ενημέρωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας διήρκεσαν 54 ώρες και μίλησαν 219 βουλευτές, οι οκτώ πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων και 34 μέλη της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία από την αρχή της διαδικασία υπεραμύνθηκε της οικονομικής της πολιτικής και εστίασε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη κρίση, ενώ δέχτηκε το «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα