ΥΠΕΞ προς ΠΓΔΜ : Απαράδεκτα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ειδομένη

MIGRANTS-GREECE-TEARGASREUTERSStoyanNenov2Δύο αυστηρά διαβήματα έκανε ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην πΓΔΜ, Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος, με αφορμή τα σημερινά απαράδεκτα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ειδομένη.

Ο Πρέσβης κ. Λαλάκος κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας κατ’ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Κάλεσε, τέλος, τις Αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.

Σε προφορικό διάβημα προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για όσα έγιναν στην Ειδομένη προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα ζητηθεί και από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του.

Τη χρήση βίας κατά προσφύγων από τις σκοπιανές αρχές καταδίκασε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση. Ο κ. Κυρίτσης απηύθυνε και μήνυμα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα