ΥΠΕΞ Βενεζουέλας: Επιδιώκουμε την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ

Την προθυμία της χώρας της να εξομαλύνει τις σχέσεις που διατηρεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Delcy Rodriguez, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεμονία Trump.

Σύμφωνα με το Sputnik, η Rodriguez μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC), ανέφερε πως χαρακτηριστικά ότι «όταν έχουμε την επίσημη θέση των ΗΠΑ, τότε θα καθοριστεί και η δική μας στάση».

«Θα επαναλάβω τα λόγια του Προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος εξέφρασε ένα κάλεσμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να εγκαθιδρύσει και να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη χώρα, με βάση τον διάλογο, τον σεβασμό και την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο ο Nicolas Maduro κάλεσε τον John Kerry να δημιουργήσει μια ημερήσια διάταξη για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας, ώστε να δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια της προεδρίας Trump. Ακολούθησε στις 13 Ιανουαρίου η επέκταση των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας για ακόμη ένα έτος από τον Barack Obama, λόγω καταγγελιών για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφθοράς.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Maduro έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για παρεμβατική πολιτική στη Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα