ΥΠΕΞ:Να εγκαταλείψει τις εμμονές της η Τουρκία

966dc4cb0cff4d378dc858b9a1640febΤην αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν τα «πυρά» που εξαπέλυσε χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας με αφορμή αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γενοκτονία των Αρμενίων, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στη χώρα μας.

Απαντώντας στις χθεσινές «απαράδεκτες» δηλώσεις εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας, κάλεσε την Άγκυρα «να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν», προσθέτοντας ότι «στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική», σχολίασε ο κ. Κούτρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς υποστήριζε ότι οι δηλώσεις της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για τη γενοκτονία των Αρμενίων «αποτελούν προϊόν μιας αξιοθρήνητης νοοτροπίας η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία είναι χτισμένες πάνω σε μία κοινή εχθρότητα και λασπολογία κατά της τουρκικής ταυτότητας».

Ανέφερε ακόμη ότι «η Τουρκία και ο τουρκικός λαός ποτέ δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους φέρνουν στο προσκήνιο μία ρήση της Ιστορίας, η οποία είναι παράνομη, αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, μονομερής και εμμονική».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα