ΥΠΔΑΝ: Επαινετική η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαινεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων και μάλιστα αναφέρει ρητά ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί».

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στον αρμόδιο τομέαρχη και βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος σε δήλωσή του σημειώνει ότι η εν λόγω έκθεση επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του κόμματός του περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των γραμματέων στα υπουργεία.

Το υπουργείο αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις συνολικά 69 προκηρύξεις για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία εναρμονίζονται με τα θεσπισμένα κριτήρια επιλογής, ενώ 22 θα επαναπροκηρυχθούν «ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση».

«Αυτό το οποίο τόσο σθεναρά αντιστρατεύεται η ΝΔ είναι το ότι για πρώτη φορά δεν διορίζονται και παύονται εν μια νυκτί οι διοικητικοί γραμματείς από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά αντιθέτως επιλέγονται μέσω ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας» τονίζει στην απάντησή του το υπουργείο.

Για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων, το υπουργείο ενημερώνει ότι κατ’ εφαρμογή του νέου συστήματος εκδόθηκαν για πρώτη φορά 69 προκηρύξεις από το σύνολο των υπουργείων, με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους. Οι προκηρύξεις εξετάστηκαν ως προς την ομοιογένειά τους από ομάδα εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την τεχνική βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το νομικό/θεσμικό πλαίσιο αλλά και στη βάση κοινών κριτηρίων επιλογής, ως αυτά αναδεικνύουν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

«Η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά, σε πείσμα των αντίθετων ανερμάτιστων κραυγών» καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα