Υιοθέτηση πρότασης του ΕΒΕΘ για το μεταναστευτικό

Έκκληση στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε μια συνολική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι τριβές και οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, ζητούν τα επιμελητήρια διεθνώς, ύστερα από σχετική παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων, στην πρόσφατη συνεδρίασή του στο Σίδνεϊ, “υιοθέτησε αυτούσια το κείμενο θέσεων που αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, που κατέθεσε ο α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαχογιάννης κατά την εισήγησή του στο Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων ανέφερε: “Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επεξεργασθούν και να υιοθετήσουν πολιτικές που θα επιτρέψουν στην αγορά να λειτουργεί ανοικτά και με όρους ανταγωνισμού ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επιχειρήσεις και να αντισταθμίσει τυχόν αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών. Η πρακτική διδάσκει ότι χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές που στοχεύουν στον ανταγωνισμό και τη φιλελευθεροποίηση της αγοράς είναι πιθανότερο να δρέψουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη της μετανάστευσης. Μια καινοτόμα και αναπτυσσόμενη οικονομία μπορεί καλύτερα να αντιμετωπίσει δημοσιονομικές προκλήσεις και είναι πιο ικανή να διατηρήσει μια υγιή και εύρυθμη αγορά εργασίας και να ενσωματώσει τις μεταναστευτικές ροές”.

Στο κείμενο των θέσεων που κατέθεσε το ΕΒΕΘ, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων για τις χώρες προέλευσης και υποδοχής σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη, την προώθηση της καινοτομίας αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις στη δημοσιονομική κατάσταση κάθε χώρας. “Συνολικά γίνεται έκκληση στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε μία συνολική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι τριβές και οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις” τονίζεται.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα