Τ. Πετρόπουλος: Όλα τα ενδεχόμενα για πάγωμα των συντάξεων είναι ανοιχτά

Ο Τάσος Πετρόπουλος, άφησε από τη Βουλή όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής περί απαίτησης των θεσμών για «πάγωμα» των συντάξεων κατά ένα επιπλέον έτος έως το 2022, που οι πληροφορίες θέλουν να συμπεριλαμβάνεται στις «ουρές» των προαπαιτούμενων που αναμένεται να κατατεθούν αύριο Παρασκευή στη Βουλή.

Κληθείς από τη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απέφυγε να ανοίξει ξεκάθαρα τα χαρτιά του, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό παράθυρό για τα πάντα.

«Οι σχετικές διατάξεις θα τεθούν στη συζήτηση γιατί δεν έχουν τεθεί ακόμα, άρα αν θα υπάρξουν τέτοιες διατάξεις θα το διαπιστώσουμε όλοι όταν εισαχθεί αυτό προς συζήτηση στην Ολομέλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, αφήνοντας το νέο «πάγωμα» ως έκπληξη για τους συνταξιούχους και την εθνική αντιπροσωπεία, γνωρίζοντας προφανώς τη θύελλα αντιδράσεων που θα προκαλέσει ένα τέτοιο μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση βάση της απάντησης του Τάσου Πετρόπουλου, καταδεικνύεται ότι αν μη τι άλλο το σκληρό αυτό σενάριο για τους συνταξιούχους βρίσκεται επί τάπητος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που συμφωνήθηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα