Τ. Πετρόπουλος: Θετικό για την οικονομία της χώρας το αποτέλεσμα του Eurogroup

Θετικό για την προοπτική και την οικονομία της χώρας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

 

Θετικό για την προοπτική και την οικονομία της χώρας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Όπως είπε, σύντομα, θα γίνει επεξεργασία των επιμέρους σημείων με τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος ανέλυσε τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του ΕΒΕΑ και όχι μόνο να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. «Πρέπει να στηριχθεί η κοινωνική ασφάλιση με την καταβολή των εισφορών. Στα τέλη Φεβρουαρίου, πρέπει να καταγραφούν καλύτερα εισπρακτικά αποτελέσματα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με τα περυσινά. Έτσι, θα στηρίξουμε ένα σύστημα, το οποίο, παρά τις ατέλειες που έχει, θα μας δώσει τη δυνατότητα να το χτίσουμε και να είναι δικό μας, χωρίς άλλες παρεμβάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα προβλήματα και αποδυνάμωση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η επίτευξη των στόχων που είναι εφικτή πλέον, μας δημιουργεί μία στέρεη βάση για τη συμφωνία που επέρχεται» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η πλειονότητα των ασφαλισμένων επωφελούνται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ υπογράμμισε ότι, στο προσεχές μέλλον, το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει, μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει και τις ακραίες επιβαρύνσεις, όπου αυτές υπάρχουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα