Τ. Μέι: Η συμφωνία μου αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τις επιχειρήσεις της χώρας

Υπεραμύνθηκε για μια ακόμα φόρα της συμφωνίας για το Brexit, η Τερέζα Μέι κατά την ομιλία της ενώπιον της Ένωσης Βιομηχανιών της Βρετανίας (CBI) η οποία φαίνεται πως υποστηρίζει το σχέδιο της πρωθυπουργού.

Πριν ξεκινήσει η ομιλία της, ο πρόεδρος της Ένωσης, Τζόν Άλαν χαιρέτησε την ικανότητα της πρωθυπουργού και την ανθεκτικότητα της κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

H Mέι δήλωσε «Αυτή η συμφωνία είναι καλή για το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι σύμφωνη  με τις επιθυμίες του βρετανικού λαού όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2016. Πάντα έχω μια πολύ ξεκάθαρη αίσθηση των αποτελεσμάτων που ήθελα να επιτύχω για τους ανθρώπους μας στις διαπραγματεύσεις αυτές. Έλεγχος των συνόρων μας, θέτοντας τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία, μια για πάντα».

 

Αναφέρθηκε στο θέμα του εργατικού δυναμικού με δεξιότητες, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις στην Βρετανία τονίζοντας ότι «το Brexit θα σταματήσει αυτούς που δεν έχουν προσόντα από την Ε.Ε έναντι αυτών που έχουν και δεν είναι πολίτες της Ε.Ε».

Στο ζήτημα της επέκτασης της μεταβατικής περιόδου για την οποία ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο διαπραγματευτής της Κομισιόν δήλωσε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το 2022, η Μέι εμφανίστηκε κατηγορηματική αναφέροντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Κάρολιν Φέρνμπερν του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης τόνισε μάλιστα ότι αρκετές επιχειρήσεις ακυρώνουν τις επενδύσεις τους στην Βρετανία λόγω της αβεβαιότητας με το Brexit, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η παρούσα συμφωνία αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα