Τ. Μάτις: Θα παρουσιάσουμε μια νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν σε μερικές εβδομάδες

Γνωστοποίησε σήμερα στο Κογκρέσο ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζιμ Μάτις, ότι θα παρουσιάσει μέσα σε “μερικές εβδομάδες” στον ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ μια νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν, η οποία θα ξεκαθαρίζει την κατάσταση όσον αφορά το ζήτημα των μελλοντικών ενισχύσεων των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα αυτή.

Οι αμερικανοί διοικητές στη χώρα και στην περιοχή ζητούν εδώ και πολλούς μήνες να σταλούν ενισχύσεις — πολλές χιλιάδες άνδρες — για να συνδράμουν τις δυνάμεις του NATO στο Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος Τραμπ εξουσιοδότησε χθες Τρίτη τον Τζιμ Μάτις να ορίσει τον νέο αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που επιχειρούν στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίοι σήμερα είναι περίπου 8.400.

Πάντως σήμερα, ο υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την αποστολή ενισχύσεων θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής προσέγγισης στην κατάρτιση της οποίας θα εμπλακούν και άλλοι, όχι μόνο το υπουργείο Άμυνας.

“Θα προσδιορίσω τις αμερικανικές στρατιωτικές δεσμεύσεις σε συνάφεια με τις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα προσδιοριστούν από τον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ) και την εξωτερική πολιτική που θα προσδιοριστεί από τον υπουργό Εξωτερικών (Ρεξ) Τίλερσον”, επισήμανε ο Μάτις κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην υποεπιτροπή της Γερουσίας για τις αμυντικές δαπάνες.

“Η αναθεωρημένη στρατηγική για το Αφγα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα