Τ. Κουίκ: «Κανείς δεν θα ρίξει καμιά κυβέρνηση, μαζί μέχρι το τέλος με τον Αλέξη»

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν γίνεται πλέον ο υπερηγέτης της Τουρκίας δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι «ο πυλώνας σταθερότητας απέναντι σε ένα νευρικό γείτονα»,

«η πρώτη δήλωση του για τη Συρία έδειξε ότι θέλησε να συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις εκεί».

«Ασκούμε τη διπλωματία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις σταθερότητας στην περιοχή. Μακάρι να γυρίσουμε σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά αυτό εξαρτάται από την πλευρά της Τουρκίας» υπογράμμισε ο κ. Κουίκ και κάλεσε την Τουρκία «να σταματήσει τα παιχνίδια με τους δύο στρατιωτικούς και να τους ελευθερώσει το συντομότερο δυνατό».

Αναφορικά με την άτυπη σύνοδος κορυφής ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «ο καθένας κοιτάει την πάρτη του» στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών. «Όταν ζητάς ισότητα σε αυτά που προσλαμβάνεις από την Ευρώπη θα πρέπει να έχεις ισότητα και για αυτά που δίνεις». «Ζητάμε αντικατάσταση της Frontex από ένα σώμα συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής» πρόσθεσε.

«Κανείς δεν θα ρίξει καμιά κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει πει «Μαζί μέχρι το τέλος με τον Αλέξη». Για τα στελέχη που αποχώρησαν –εκτός από τον Δ. Καμμένο που διεγράφη» ο Τ. Κουίκ υποστήριξε ότι κάποιοι έφυγαν για δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες.

«Αυτοί που έφυγαν δεν τιμώρησαν τους ΑΝΕΛ, αλλά έγιναν συνένοχοι και προσχώρησαν στο μπλοκ εκείνο της Ν.Δ. που θέλει να πέσει η κυβέρνηση για να γυρίσει στην εξουσία και να κουκουλώσει σκάνδαλα και ανομήματα. Ωστόσο εμείς τους περιμένουμε πίσω και μην εκπλαγείτε αν ακούσετε επιστροφές».

«Δεν αποδέχομαι ότι κάποιοι είναι πιο πατριώτες από εμάς» μιλώντας για τις αντιδράσεις στη συμφωνία για το Μακεδονικό. Ειδικότερα τόνισε ότι έχει «πάρα πολύ καλές και θετικές παραμέτρους για την Ελλάδα, μας κάνει λιμάνι σταθερότητα  στα Βαλκάνια». «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Νίκου του Κοτζιά». Όπως ανέφερε ο κ. Κουίκ όμως «όταν κάνεις μια διαπραγμάτευση και η άλλη πλευρά σου πετάει στο τραπέζι ότι «αυτά τα έχεις αποδεχτεί. Τα τετελεσμένα ήταν από προηγούμενες διαδικασίες».

Τέλος ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι ρόλοι κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι «διακριτοί», ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη είπε ότι «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας».

Συντάκτης: avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα