Τ. Αλεξιάδης: Οι λάθος προβλέψεις του ΔΝΤ έχουν πολιτική σκοπιμότητα

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης σε εκπομπή της ΕΡΤ, δήλωσε ότι οι λάθος προβλέψεις του ΔΝΤ και οι μεγάλες αποκλίσεις έχουν πολιτική σκοπιμότητα την άσκηση πίεσης με στόχο μια συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας.

Οι λάθος προβλέψεις του ΔΝΤ –ενός παγκόσμιου οργανισμού- αν οφείλονται σε λάθος επιστημονική τεκμηρίωση ή ανάλυση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί καθώς σταθερά πέφτουν έξω από το 2010 εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι ιδιαίτερα προβληματικό είναι αν οι λάθος προβλέψεις οφείλονται σε πολιτική σκοπιμότητα. «Δηλαδή κάνουν λάθος πρόβλεψη  για να βάλουν πολύ ψηλά τον πήχη, ώστε να πέσουν μετά πιο κάτω».

«Είναι σαφές ότι από το 2010 το φάρμακο και η διάγνωση είναι λάθος” είπε ο κ. Αλεξιάδης προσθέτοντας “αναγκαζόμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που κληρονομήσαμε από το 2015, θέλουμε να κλείσουμε τη συμφωνία, καταλαβαίνουμε τα λάθη που γίνονται αλλά και τις συνθήκες στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα και τις διαφορετικές εκτιμήσεις, αν πάρεις λάθος μέτρα στην Ελλάδα υπάρχει επίπτωση και στους πολίτες, στην κοινωνία και στην οικονομία».

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνεται και επιμένει στις προβλέψεις της υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης και απευθυνόμενος στη Ν.Δ. υποστήριξε ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια πολιτική απάντηση από αυτούς που έλεγαν να κλείσουμε τη συμφωνία από Νοέμβριο Δεκέμβριο να κλείσουμε τη συμφωνία με βάση αυτά που ζητούσε τότε το ΔΝΤ».

Εκτίμησε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις τεράστιες αποκλίσεις καθώς και ότι οι λάθος προβλέψεις έχουν στόχο μια λογική πίεσης σε μια συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και δεν υλοποιείται η καταστροφολογία που ακούμε συχνά από δυνάμεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όμως όπως είπε «με λύπη βλέπουμε δυνάμεις στη χώρα να ταυτίζονται με αυτές τις προβλέψεις».

Κάλεσε μάλιστα τη Ν.Δ. να πάρει θέση για το τι λέει για την αξιολόγηση καθώς ο αντιπρόεδρός της Ν.Δ. έλεγε αρχικά να κλείσει η αξιολόγηση και να αποδεχθούμε μέτρα 4,5 δις μετά να μην κλείσει και σήμερα λένε ότι “κακώς καθυστερούμε”.

Κλείνοντας ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία που θα μας βγάλει από την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα