Τ. Αλεξιάδης: Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ είναι περσινά ξινά σταφύλια

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτήρισε «περσινά ξινά σταφύλια», τις προαναγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε: «Ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ του ’17 σε σχέση με το ’16 είναι… «μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ» και συμπλήρωσε ότι «συνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος’».

Τέλος ανέφερε ότι «σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα