Τ.Αλεξιάδης:Κίνητρα,αλλά όχι διαγραφή κάθε ευθύνης σε όσους επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα

jkknkhΜερική αμνηστία σε όσους επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από την Ελβετία μελετά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

“Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα” στους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα, δήλωσε ενδεικτικά ο αρμόδιος υπουργός. Πρόσθεσε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και ενδέχεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Τρ. Αλεξιάδη, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση των προστίμων και των επιβαρύνσεων για τέτοιου είδους υποθέσεις. Υπογράμμισε ωστόσο πως τα αδήλωτα ποσά θα φορολογούνται με συντελεστή άνω του 10-15%.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα Lagarde, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 200 εκατ. ευρώ. Σημείωσε ακόμη ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες λίστες.

“Διαπραγματευόμαστε σκληρά και τα πράγματα πηγαίνουν καλά” τόνισε τέλος ο Τρ. Αλεξιάδης σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα