Τόσκας: Πολύ καλή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση

Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο Ν. Τόσκας μετά τη συνάντηση με τον Ι. Νικολάου για θέματα πυρασφάλειας των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου

Θέματα που σχετίζονται με την αστυνομική συνεργασία, τη συνεργασία για θέματα πυρασφάλειας και την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αναφορικά με την τρομοκρατία, τη μετανάστευση, την ασφάλεια των θαλασσών και την πυρόσβεση, συζήτησαν ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε σημερινή συνάντηση, στη Λευκωσία.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι έχει αποδειχθεί πως οι καλές συνεργασίες και οι καλύτεροι συντονισμοί δουλεύουν πολλαπλασιαστικά στην αντιμετώπιση των καταστροφών και άρα «θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα».

Όσον αφορά τα θέματα εκπαίδευσης, ανέφερε ότι «με αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο δεν θα αφήσουμε τον χρόνο ή τις γραφειοκρατίες να μας δημιουργούν προβλήματα και θα αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις όσο γίνεται καλύτερα». Όπως πρόσθεσε, συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση πόρων και δυνάμεων από την ΕΕ, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στις περιοχές του Νότου.

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι τον Απρίλιο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον κ. Νικολάου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ο συντονισμός και η βελτίωση των υπαρχουσών συμφωνιών, «ώστε το καλοκαίρι να μας βρει πιο έτοιμους». Επεσήμανε, δε, ότι με τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυπριακή κυβέρνηση υπάρχει η καλύτερη συνεργασία και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουν.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι συζητήθηκαν και τα θέματα των μεταναστευτικών ροών, ειδικότερα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις μεταναστευτικές ροές, κυρίως μέσω Τουρκίας, και τον τρόπο διαχείρισής τους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση τεχνικών επιτροπών εντός του τρέχοντος μηνός, οι οποίες μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τα θέματα που σχετίζονται με την αστυνομική συνεργασία και τη συνεργασία γύρω από τα θέματα πυρασφάλειας.

Για την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αναφορικά με την τρομοκρατία, τη μετανάστευση, την ασφάλεια των θαλασσών και την πυρόσβεση, ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι υπάρχει μία πολύ καλή πρόταση από πλευράς του Έλληνα υπουργού, που αφορά τη συνεργασία στα θέματα πυρασφάλειας των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου. «Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία μάς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους ως Κυπριακή Δημοκρατία, γι’ αυτό έχουμε δηλώσει την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που θα γίνει, ώστε να συμβάλουμε στη βελτίωση του τρόπου ανταπόκρισης με όλα τα κράτη στη διαδικασία κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών», σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα