Τόσκας: Να μην αναδεικνύουμε φωνές τρομοϋστερίας και τροφοδοτούμε τον φόβο

«Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής χώρα από πολλές άλλες πιο σύγχρονες. Καλό θα ήταν να μη σπεύδουμε να αναδεικνύουμε φωνές τρομοϋστερίας και να τροφοδοτούμε το φόβο». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει στενή συνεργασία με άλλες χώρες και τονίζει ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το επίπεδο ασφαλείας στη χώρα να είναι υψηλό.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενεργεί σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις διατάξεις του νόμου», ανέφερε, εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός, σχολιάζοντας τις κατηγορίες για επαναπροώθηση μεταναστών από τον Έβρο στην Τουρκία.

Επίσης, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε «λάθος» τη στοχοποίηση των προσφύγων και επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες». «Όμως υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να σπάσουν τη ραχοκοκκαλιά της εθνικής μας κυριαρχίας ενόψει των διαπραγματεύσεων για χρέος και Κυπριακό. Είναι αυτοί που θα ήθελαν να είμαστε ξέφραγο αμπέλι και αδύναμοι. Θα αποτύχουν», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα