Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους-Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Αφόρητη γίνεται πλέον η ατμόσφαιρα σε πολλές οδικές αρτηρίες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των σκουπιδιών που σχηματίζουν «βουνά» καθώς οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι των δήμων στον τομέα καθαριότητας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική των παράταση των συμβάσεων τους.

Σήμερα Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προγραμματιστεί καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας και σε αμαξοστάσια ενώ το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από τα καθήκοντα καθαριότητας.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.

Οι κάδοι σε αρκετές περιοχές έχουν «υπερχειλίσει», ενώ προβληματισμός επικρατεί στους δημάρχους δεδομένου ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται, πως μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης καθημερινά, συσσωρεύονται περισσότεροι από 400 τόνοι σκουπιδιών.

Ήδη, μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα, τα απορρίμματα στον κεντρικό δήμο αγγίζουν τους 850 τόνους, με το πρόβλημα της καθαριότητας να είναι πιο έντονο στο κέντρο της πόλης.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναζητεί πάντως λύση με επικρατέστερο σενάριο την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα