Τόκιο: Ο Μεντβέντεφ, Νο 32 στο τένις, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά ATP-500 κατέκτησε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Τόκιο.

Ο 22χρονος Ρώσος, ο οποίος είναι Νο 32 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε την έκπληξη απέναντι στον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι, ο οποίος αγωνιζόταν μπροστά στους συμπατριώτες του, και πήρε τη νίκη με 6-2, 6-4, σε μια αναμέτρηση που κράτησε λίγο περισσότερο από μια ώρα.

Ο πανύψηλος (1,98 μέτρα) αθλητής, ο οποίος πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά στο Τόκιο από τα προκριματικά, πανηγύρισε συνολικά τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, καθώς έχει κατακτήσει φέτος άλλα δύο τρόπαια σε τουρνουά ATP-250, στο Σίδνεϊ και στο Ουίνστον Σέιλεμ.

Ο Μεντβέντεφ έχει αγωνιστεί σε ακόμη έναν τελικό τουρνουά ATP-250, τον Ιανουάριο του 2017 στο Τσενάι της Ινδίας, όπου ηττήθηκε από τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα. Μετά την επικράτησή του στο τουρνουά του Τόκιο, ο Μεντβέντεφ θα «σκαρφαλώσει» στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο Νισικόρι, ο οποίος έφτασε στον τελικό του US Open το 2014, αγωνίστηκε για 24η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και δεύτερη για φέτος, μετά το Μόντε Κάρλο. Ο 28χρονος Ιάπωνας κατέκτησε για τελευταία φορά έναν τίτλο στο Όπεν του Μέμφις το 2016, ενώ από τότε μετράει οκτώ ήττες σε ισάριθμους τελικούς ATP.

Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα