Τυφώνας Φλόρενς: Εκατομμύρια νεκρά κοτόπουλα και γουρούνια στις πλημμυρισμένες περιοχές

Ο Eric Phelps πλοηγούσε στις πλημμυρισμένες περιοχές της πόλης Γουάλας στα ανατολικά της Βόρειας Καρολίνας, όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα ανησυχητικό θέαμα: Νεκρά κοτόπουλα. Εκατοντάδες νεκρά κοτόπουλα. Κολλημένα σε φράχτες σπιτιών, στις μπροστινές πόρτες τους, πάνω σε θάμνους…

Οι πλημμύρες που ακολούθησαν το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς είχαν σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν – σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές του υπουργείου Γεωργίας – 3.4 εκατομμύρια κοτόπουλα και 5.500 γουρούνια.

Ο Phelps βγήκε με τη βάρκα του ελπίζοντας πως θα καταφέρει να σώσει κάποιον σκύλο ή κάποια γάτα που είχε γλιτώσει από τις πλημμύρες. «Είναι αποκαρδιωτικό», είπε στον Guardian σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του. «Σπίτια, φάρμες, σταθμοί της Πυροσβεστικής, όλα είναι πλημμυρισμένα».

Η κομητεία του Ντούμπλιν, όπου ανήκει το Γουάλας, αποτελεί σημαντικό μέλος της μεγάλης αγροτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Εδώ, τα ζώα θεωρούνται επένδυση και ειδικά τα κοτόπουλα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κατανάλωση του κρέατός τους έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Στην Βόρεια Καρολίνα εκτρέφονται 9 εκατομμύρια γουρούνια και 830 εκατομμύρια κοτόπουλα. Είναι η πολιτεία με τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή χοιρινού και κρέατος κοτόπουλου στις ΗΠΑ. Οι περισσότερες φάρμες στην πολιτεία συνεργάζονται με μεγάλες επιχειρήσεις.

Η έκταση των ζημιών που προκάλεσε ο Φλόρενς, είναι ακόμη άγνωστη. Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές σε χερσαίες λιμνοθάλασσες, με το χειρότερο σενάριο, αυτή την ώρα να είναι η ύπαρξη διάτρησης. Οι ειδικοί εκφράζουν και την έντονη ανησυχία τους λόγω του ότι η στάθμη των ποταμών στην περιοχή είναι στο υψηλότερο επίπεδό της.

Η χρονική συγκυρία του σαρώματος του τυφώνα δεν ήταν καλή, καθώς οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συγκομιδή της σοδιάς τους. Εκτάσεις καπνού, φιστικιών, βαμβακιού και γλυκοπατάτας επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Ο Phelps αδυνατούσε να πιστέψει το πόσο πολλά ήταν τα ζώα που είχαν πεθάνει λόγω των καταιγίδων, όμως, ευτυχώς, κατάφερε να σώσει μερικούς σκύλους και γάτες.

Όταν οι πολίτες επιστρέψουν στα σπίτια τους, είναι πολύ πιθανό να εντοπίσουν πολλά νεκρά κοτόπουλα στις αυλές τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα