Τσακαλώτος σε Κουτσούκο: Είσαι ο καλύτερος πασαδόρος μου

Με τον θρυλικό πασαδόρο της Εθνικής Ομάδας του Βόλεϊ, Θανάση Μουστακίδη, παρομοίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκο, σημειώνοντας ότι κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση που αποδείχθηκε “πάσα” για κριτική στο κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε κριτική στον κ. Τσακαλώτο για την απόφαση του Προέδρου της Βουλής να επιλέξει τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη ως αντικαταστάτη του Παναγιώτη Λιαργκόβα στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. “Διορίσατε τον “υπάλληλό” σας” είπε ο κ. Κουτσούκος δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Τσακαλώτο να μιλήσει για “πάσα” που του επέτρεψε να εξηγήσει τη διαφορά της Αριστεράς από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

“Ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ ήταν ο Μουστακίδης. Μετά από αυτή την ερώτηση όμως θα λέμε τον κ. Κουτσούκο τον Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ” τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. Θύμισε, μάλιστα, ότι η πρώτη επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού ήταν η Ελένη Μπαλφούσια η οποία όμως καρατομήθηκε μέσα σε μία ημέρα από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν υπέγραψε έκθεση που απεκάλυπτε ότι το ελληνικό Δημόσιος Χρέος δεν είναι βιώσιμο. “Η κυρία Μπαλφούσια έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ο κ. Βενιζέλος την έδιωξε την άλλη μέρα” είπε ο κ. Τσακαλώτος και κατήγγειλε το “κομματοκεντρικό κράτος του ΠΑΣΟΚ”.

Ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε Παναγιώτη Λιαργκόβα για όλη τη θητεία του παρότι ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. “Τελείωσε η θητεία του και βάλαμε άλλον” είπε. Θύμισε, μάλιστα, στον κ. Κουτσούκο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιλέξει μόνο στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το Γραφείο Προϋπολογισμού. Ο κ. Τσακαλώτος έπλεξε όμως το εγκώμιο του τότε Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που παρενέβη και τοποθετήθηκε τελικά και στέλεχος που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει πιο πλουραλιστικό το Γραφείο Προϋπολογισμού. “Περιμένω και άλλες ερωτήσεις από τον Κουτσούκο να με βοηθήσω να καρφώνω” κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα