Τσακαλώτος: Οι φήμες για τον πολιτικό “θάνατό” μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές

Τη ρήση του συγγραφέα Μαρκ Τουέιν για τον υποτιθέμενο θάνατό του, διάλεξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να απαντήσει στα πυρά της ΝΔ περί «εξαφάνισης» του ίδιου και του Γιώργου Χουλιαράκη, μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

«Οι φήμες για τον πρόωρο (πολιτικό) θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών στην Εφημερίδα των Συντακτών, ως απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι ο σπουδαίος αμερικανός συγγραφέας απάντησε με αυτόν τον τρόπο όταν το 1897 μια βρετανική εφημερίδα έγραψε ολόκληρο επικήδειο για τον υποτιθέμενο θάνατό του…

Πολιτικοί αναλυτές στην Αθήνα θυμίζουν ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος και ότι με την αναφορά του στη ρήση του Μαρκ Τουέιν ήθελε να καταστήσει σαφές ότι παραμένει προσηλωμένος στο στόχο της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με όρους που θα αφήνουν περιθώρια για άσκηση αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών, καθώς και ότι δεν κάμπτεται από πιέσεις και αμφισβητήσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται ότι «ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά».

«Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα