Τσακαλώτος-Μοσκοβισί:Προς τη σωστή κατεύθυνση για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Η πορεία του προγράμματος και η επανεκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης στο επίκεντρο της συνάντησης που ειχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες

Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη β’ αξιολόγηση, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες.   Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «πολλά ζητήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί», ενώ «ελάχιστα απομένουν» προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση. «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή» συμπλήρωσε.

«Ελπίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν εγκαίρως» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζοντας την επιθυμία για μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. «Θέλουμε μία κατάσταση “win – win”, δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη» έσπευσε να προσθέσει. Ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε επίσης, ότι «η θετική κατάληξη θα έρθει μέσω της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Ερωτηθείς για τον χρόνο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως το πρόβλημα δεν συνίσταται σ’ αυτό το ζήτημα και επανέλαβε πως «πρέπει να καταβληθούν ορισμένες προσπάθειες ακόμη» για να κλείσουμε τα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό και τα ενεργειακά. Παράλληλα, το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα