Τσακαλώτος: ΔΝΤ και Σόιμπλε υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

Στο ΔΝΤ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιρρίπτει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσακαλώτος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης προκάλεσε νέες απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαιτέρως του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα για το αφορολόγητο και τις συντάξεις, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

«Δεν έχει παίξει σε αυτό το θέμα ρόλο η όποια καθυστέρηση. Ήδη από το φθινόπωρο το ΔΝΤ ζητούσε 2% μέτρα διότι εκτιμούσε ότι το 2019 δεν θα φτάσουμε τον στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Από τον Δεκέμβριο, όταν πλέον φαινόταν ότι θα πιάναμε τον στόχο, άλλαξε τροπάριο και ζήτησε μέτρα για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων με το επιχείρημα ότι αυτά είναι ποιοτικά διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Αυτά τα επιχειρήματα συνοδεύτηκαν με την επωδό ότι αν αυτά δεν σας αρέσουν υπάρχουν κι άλλα! Πώς είναι λοιπόν δυνατό να μην υπάρχει καθυστέρηση με αυτή την τακτική και με έναν Σόιμπλε που παραμένει σφίγγα σε ό,τι αφορά το χρέος;» διερωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα