Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει απόφαση του Eurogroup για πάγωμα των μέτρων για το χρέος

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχει καμία απόφαση από το Eurogroup για πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

O υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως η Ελλάδα θα εξηγήσει στο EuroWorkingGroup την εφάπαξ καταβολή της ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι λογικοί άνθρωποι θα διαπιστώσουν πως υπάρχει ανάγκη ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσακαλώτος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, είπε πως υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι να μην προσφύγει η κυβέρνηση σε κάλπες αφού, όπως είπε, δεν είναι βέβαιο ότι θα σχηματιστεί νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

 Χθες, με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντέισελμπλουμ ανακοίνωσε το «πάγωμα» της σχετικής διαδικασίας έως τον Ιανουάριο του 2017, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εξαγγελιών Τσίπρα από τους θεσμούς.

Ωστόσο, όπως σημείωσαν σήμερα ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν καμία ενημέρωση για την απόφαση του Ντέισελμπλουμ.

Σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «εάν το Ταμείο επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται από το μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους της εργατικής τάξης έπειτα από την άνοδο του λαϊκισμού σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα