Τσακαλώτος: Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό δεν υπάρχει

«Αυστηρό χρονοδιάγραμμα που είναι εκτός ελέγχου κυβέρνησης δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απέφυγε να δεσμευτεί για κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης του Ελληνικού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και επέρριψε τις ευθύνες στις ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες κατά τον ίδιο βάζουν εμπόδια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι «γίνονται πολλά πράγματα και προχωράει το έργο», εκτός από το χαρακτηρισμό από το δασαρχείο και την αρχαιολογική υπηρεσία. «Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η οριστική επίλυση του ζητήματος, όταν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές ή θα έχεις ανεξάρτητες ή αλλιώς εντολές υπουργού, θα έχεις και κάποια θέματα γιατί λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς», προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε ότι από τη στιγμή που έχουν περάσει 9 μήνες και δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το έργο δεν θα τελειώσει ούτε σε ένα χρόνο από σήμερα. «Και σας ρωτάω, η κυβέρνηση έχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή για 70.000 θέσεις εργασίας», ρωτούσε επίμονα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δίχως βέβαια να λάβει σαφή απάντηση.

Μέχρι τα Χριστούγεννα σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ να έχει «γεμίσει» το κτίριο του Κεράνη

Μια ακόμα προσπάθεια φαίνεται ότι κάνει το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου στο περιβόητο κτίριο του «Κεράνη» να εγκατασταθούν υπάλληλοι του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη στόχος του είναι το συγκεκριμένο κτίριο να έχει «γεμίσει» μέχρι τα Χριστούγεννα. «Αν δεν έχει γίνει μέχρι τότε μπορείτε να καταθέσετε νέα ερώτηση», τόνισε και μίλησε γενικά για το θέμα των μισθωμάτων του Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση κάνει επισκόπηση δαπανών για όλο το Δημόσιο. Αρχίσαμε πιλοτικά για 4 υπουργεία και στους επόμενους μήνες θα γίνει για όλα τα υπουργεία. Τέλος του 2017 θα ενημερώσουμε για όλες αυτές τις σπατάλες που δεν αφορά μόνο τα μισθώματα αλλά και την επιλογή εταιριών τηλεφωνίας κ.α. Στους στόχους που βάζουν οι δανειστές δεν υπολογίζουν τα μη παραμετρικά μέτρα. Άρα ότι κερδίσουμε και από αυτή την διαδικασία είναι κέρδος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκούδης επισήμανε ότι η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι είναι χειμαζόμενη, δεν αξιοποιεί τα ακίνητα για το οποία έχει σπαταλήσει χρήματα. «Είναι ενδεικτικές οι υποθέσεις με το κτήριο Κεράνης στην Λ. Θηβών και το Κέντρο Γραπτού Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που το Δημόσιο πληρώνει για να μένουν κενά», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα