Τσακαλώτος:Η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο

eukleidis-tsakalotos-1Στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Ο Έλληνας υπουργός, αφού αναφέρθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων δεκαετιών, επισήμανε πως σήμερα, η χώρα βρίσκεται σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης, ώστε η περιουσία του δημοσίου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό – εξήγησε – στόχος δεν είναι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η χρήση άλλων μέσων, όπως για παράδειγμα η αναδιάρθρωση ορισμένων επιχειρήσεων, ώστε να καταστούν πιο αποδοτικές.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε ειδική μνεία και στην κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων, για επενδύσεις σε μη αξιοποιούμενη ακίνητη περιουσία του δημοσίου. «Στόχος όλων των παραπάνω αποτελεί η μεγιστοποίηση του οφέλους για το κράτος και το δημόσιο συμφέρον» έσπευσε να προσθέσει.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος υποστήριξε πως η  μεγαλύτερη καινοτομία στη συμφωνία του Ιουνίου του 2015, συνίστατο στο γεγονός ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις θα εμπλακούν σε εμπορική δραστηριότητα, προκειμένου το κράτος να τις διαχειριστεί και να αποκομίσει κέρδη.

«Αυτοί που πραγματικά νοιάζονται για την Ελλάδα, θα έπρεπε να βοηθήσουν για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και όχι να αντικαταστήσουν τη παλιά λεηλασία από μια καινούργια» σχολίασε από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα