Τσακαλώτος:«Εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές όχι μόνο σαν κυβέρνηση της αριστεράς αλλά και σαν κοινωνία»

αρχείο λήψης

O  Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στην  ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια μαζί με το μνημόνιο να υπάρξουν και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες,υποστήριξε ότι «υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου» .

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη που παραχώρησε στον realfm τόνισε ότι αν δεν το πίστευε αυτό, δεν θα κατέβαινε στις εκλογές.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου» και έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση των «κόκκινων» δάνείων, την Υγεία- σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη-, την Παιδεία και τον κοινωνικό τομέα.

Παράλληλα,ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές, όχι μόνο σαν κυβέρνηση της αριστεράς αλλά και σαν κοινωνία, σαν μια συνολική προσπάθεια, ώστε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας»,ενώ επεσήμανε ;ότι «ο χώρος μας έχει πάθει μια ήττα. Δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό. Και μερικά πράγματα που πιστεύαμε δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε, και αυτό θέλει σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλο λάθος που δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές».

Καταλήγοντας,ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, λέγοντας ότι: «Εγώ ανησυχώ για το ενδεχόμενο συμμαχικών κυβερνήσεων. Δεν βλέπω ότι υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις του κέντρου ή της κεντροδεξιάς που πραγματικά μπορώ να εμπιστευτώ ότι θα παλέψουν π.χ. για τη φοροδιαφυγή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα