Τσαβούσογλου: Προχωράμε σε νέα γεώτρηση τον Φεβρουάριο

Εντός Φεβρουαρίου η Τουρκία θα αρχίσει γεώτρηση σε περιοχή νότια της Αλάνιας (βορειοδυτικά της Κύπρου), όπου τώρα βρίσκεται η πλατφόρμα Φατίχ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι και ο «Πορθητής» θα κινηθεί νότια, ενώ στην περιοχή θα έρθει και το δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο.

Στην ομιλία του κατά την αναγόρευσή του ως επίτιμος διδάκτωρ από το «Αμερικανικό Πανεπιστήμιο» Κερύνειας στα Κατεχόμενα, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι από την αρχή είχαν πει ότι οι κινήσεις των Ελληνοκυπρίων στο θέμα των υδρογονανθράκων ήταν λάθος και είχε ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς την ΕΕ και σε άλλα διεθνή φόρα για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δυστυχώς, όμως η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να κάνει λάθος βήματα σε αυτό το θέμα. Είπαμε ότι δεν είμαστε χωρίς διέξοδο απέναντι σε αυτές τις κινήσεις και θα προβούμε σε βήματα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε το «Barbaros» συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που οι Τουρκοκύπριοι εξουσιοδότησαν την ΤΡΑΟ αλλά και σε περιοχές της ΑΟΖ της Τουρκίας.

«Όμως τέλειωσε πλέον η περίοδος μόνο των σεισμικών ερευνών. Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα “Πορθητής” που βρίσκεται στην Αλάνια θα σταλεί προς το νότο τους επόμενους μήνες και εντός του Φεβρουαρίου θα έρθει η δεύτερη πλατφόρμα μας και πλέον στις εξουσιοδοτημένες περιοχές αλλά και στις δικές μας περιοχές της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης, ξεκινάμε πλέον γεωτρήσεις».

Εχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας, όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr, ότι δεν θα χαρίσουν σε κανέναν τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων. «Αυτό είναι το πραγματικό μας καθήκον».

Η τουρκική εξωτερική πολιτική, συνέχισε, έχει στόχο του να βρίσκεται η Τουρκία παντού στο κόσμο, αλλά το να στηρίξουν την εθνική υπόθεση, όπως αποκάλεσε το Κυπριακό, είναι γι’ αυτούς το πιο σημαντικό καθήκον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα