Τσαβούσογλου: Οι σύμμαχοι δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά όπλων από την Άγκυρα

Οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά αμυντικών συστημάτων από την Άγκυρα από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ, επειδή απέρριψαν τις προτάσεις να τα αγοράσουν από εκείνους, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Θέλαμε να αγοράσουμε συστήματα αεράμυνας από τους συμμάχους μας και είχαμε καταθέσει επίσημα αιτήματα για αυτό. Και αυτοί οι σύμμαχοι, που ήγειραν προσκόμματα ακόμη και για την αγορά απλών εξοπλισμών άρχισαν να διατυπώνουν την ανησυχία τους όταν αγοράσαμε τους S-400. Γιατί ανησυχείτε τόσο; Εφόσον είμαστε σύμμαχοι στο NATO και η Τουρκία χρειάζεται κάτι, πρέπει να το πουλήσετε αυτό σε εμάς. Κι αν δεν θέλετε να πουλήσετε, μην παρεμβαίνετε όταν η Τουρκία αγοράζει κάτι που χρειάζεται από μια άλλη χώρα” τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην εφημερίδα Hurriyet.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε χθες ότι η Ουάσιγκτον καθιστά σαφές στην Τουρκία πως, εφόσον προχωρήσει με την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα