Τσαβούσογλου για το Κυπριακό: Είμαστε στο στάδιο του τώρα

Eίμαστε στο στάδιο του τώρα» αναφορικά με το Κυπριακό, δήλωσε σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Σαμπαχαττίν Ζαίμ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε» συμπλήρωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Στο συνέδριο που έλαβε χώρα με τίτλο «Η σημασία των Διεθνών Σχέσεων στην Τουρκία», ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι το Κυπριακό είναι ένα «από τα εθνικά μας ζητήματα», ενώ προσέθεσε ότι «κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για τη λύση του Κυπριακού για την οποία υπάρχει κοινή αντίληψη ότι έχει παγώσει».

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται μόνο από εμάς». Υπάρχουν, πρόσθεσε, «εγγυήτριες δυνάμεις και υπάρχουν και δύο πλευρές στο νησί, εμείς πλέον λέμε είναι χάσιμο χρόνου να καθίσουμε σε μια διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Τι, πώς θα διαπραγματευτούμε, να οριστεί χρονοδιάγραμμα, να είναι επικεντρωμένη (η διαπραγμάτευση) στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει. Είμαστε σε αυτό το στάδιο τώρα. Ασφαλώς και παρακολουθούμε την υπόθεση της Κύπρου από κοντά», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα