Τσίπρας: Το σχέδιό μας αποδίδει – Εκτός μνημονίων η χώρα το 2018

Δύο είναι τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: η τρίτη αξιολόγηση και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση και επισήμανε ότι «το πολιτικό μας σχέδιο αποδίδει, η χώρα θα είναι εκτός μνημονίων το 2018. Ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί πρέπει αυτό να το αναγνωρίσουν».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, εξέφρασε κατά την εισήγηση του την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και υπογράμμισε πως τα προαπαιτούμενα τα οποία συζητούνται με τους θεσμούς δεν θα προκαλέσουν εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απαντώντας στις κατά καιρούς επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα μέτρα το 2018 και για εκλογές την άνοιξη, υπογράμμισε ότι αυτό διαψεύδεται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Μάλιστα, πηγές επισημαίνουν ότι δεν έχουν τεθεί νέα μέτρα στο «τραπέζι» των συζητήσεων, ενώ δεν παρατηρείται δημοσιονομικό κενό, σύμφωνα με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα ειπώθηκε ότι χρειάζεται συντονισμός και ότι είναι δύσκολη η συμφωνία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία. Επίσης, τονίζουν ότι το βάρος πέφτει στην Τουρκία.

Βασική μέριμνα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα