Τσίπρας: Στόχος η αποκλιμάκωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως

Περιοδείας σε υπουργεία συνέχεια για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε στο υπουργείο Εργασίας, από όπου εξήγγειλε τους στόχους της κυβέρνησης σχετικά με την ανεργία και την απασχόληση.

«Στόχος μας η αποκλιμάκωση της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες ετησίως», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας ο οποίος συνεχίζει τον κύκλο των επισκέψεών του σε καίριας σημασίας υπουργεία που άπτονται άμεσα της καθημερινότητας του πολίτη.

Το «μπλοκάκι» να γίνει μισθωτή εργασία

 

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντιμετωπίζει τη διαχρονική αδιαφάνεια, τον ανορθολογισμό και τον κατακερματισμό που διέκρινε το ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Είπε επίσης πως το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. Το 2015 παραλάβαμε, είπε, ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ.

Αύξηση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα έχουμε στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού. Δήλωσε επίσης πως, όσον αφορά την προστασία των εγκλωβισμένων εργαζόμενων σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και την επανεκπαίδευσή τους συνολικού προυπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους.

Δήλωσε παράλληλα, ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και την επανεκπαίδευσή τους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα