Τσίπρας: Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το τέλος των μνημονίων

Σήμερα η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία για το τέλος του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Με τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία, «κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος», τόνισε εισαγωγικά στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και τούτο γιατί, όπως επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια, «ουσιαστικά ολοκληρώνεται το νομοθετικό μέρος των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης». Για να προσθέσει ότι «όλοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων».

Η νέα αυτή περίοδος, με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, «ενώ δίνει ελπίδα και κουράγιο σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν μεγάλες θυσίες και βλέπουν επιτέλους φως και διέξοδο, την ίδια στιγμή γεννά εκνευρισμό και αμηχανία σε πολλούς», σημείωσε εισαγωγικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Πρώτα από όλους στο παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε και λεηλάτησε τη χώρα (…) είναι και όσοι είχαν πιστέψει ότι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε το καλοκαίρι του 2014, δεν έβγαιναν. Όσοι πίστευαν ότι η αριστέρα δεν έχει ρόλο να παίξει στη σημερινή πραγματικότητα. Ότι πρέπει να αποδρά στα δύσκολα, να παραδίδει τη διακυβέρνηση στον αντίπαλο, στο παλιό σύστημα».

Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Στο κεφάλαιο της ομιλίας του για τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. «…Παρά την αντίθεσή σας», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, «καταφέραμε να βάλουμε και μια τάξη και να θεσπίσουμε κανόνες για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Μετά απο 30 χρόνια ανομίας. Όσο και αν πολεμήσατε και πολεμάτε αυτή την σημαντική προσπάθεια, η ανομία πλέον τελειώνει», ανέφερε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα