Τσίπρας προς Γεννηματά: “Ναι” σε προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση

Νέο “άνοιγμα” έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φώφη Γεννηματά με αφορμή την επιστολή που του απέστειλε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αφήνοντας πάντως την αιχμή ότι αυτή θα θα πρέπει να είναι προοδευτική.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο προοδευτικό φόρουμ πριν από λίγες ημέρες φωτογραφίζοντας τη Φώφη Γεννηματά την είχε καλέσει να μην κρατάει ίσες αποστάσεις απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Δεξιά.

“Αν ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη”, σημειώνει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του.

Όπως επισημαίνει, ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας.

Μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση της κ. Γεννηματά, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις προτάσεις της.

Ολόκληρη η επιστολή του Πρωθυπουργού

Έλαβα σήμερα την επιστολή σου και τις προτάσεις που τη συνοδεύουν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά.

Όπως γνωρίζεις, έχω ήδη δημόσια διατυπώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι πριν το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησής μου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως το Σύνταγμα προβλέπει.

Ήδη στη δημόσια διαβούλευση που διεξήχθη έχουν κατατεθεί ενδιαφέρουσες προτάσεις και σκέψεις τόσο από κόμματα και φορείς όσο και από απλούς πολίτες.

Σε ότι αφορά δε την ουσία της Αναθεώρησης, θα συμφωνήσω με την εισαγωγική διαπίστωση των προτάσεών σας ότι απαιτείται μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα.

Ωστόσο, εκτιμώ ότι αν ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη. Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σου προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τις προτάσεις σας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα