Τσίπρας: Πιο κοντά στον έλεγχο και τη λογοδοσία η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αναφέρεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισυνάπτοντας ένα σποτάκι στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική. Η σχετική ανάρτηση έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, υπό τον τίτλο «Μια περιφέρεια στα “μέτρα” της κοινωνίας. Πιο κοντά στον έλεγχο και τη λογοδοσία. Πιο δημοκρατική».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων».

«Οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης» ανάφερει στην ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα