Τσίπρας και Γιούνκερ συζητούν για «καθαρή» έξοδο και χρέος

Τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ατζέντα της συζήτησης είναι ιδιαιτέρως «πλούσια» καθώς περιλαμβάνει την πορεία της δ’ αξιολόγησης, το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, όπως επίσης και τη μεταμνημονιακή περίοδο στην Ελλάδα..

Επίσης εκτενής αναφοράς, εκ μέρους του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει και στο ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας, που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών. Το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιάσει αύριο στους ομολόγους του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο Eurogroup που θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Επίσης, στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν θέματα, όπως: της αναπτυξιακής τροχιάς της οικονομίας (την ώρα που η Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά έρχεται πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ) και της περαιτέρω αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων και του «πακέτου Γιούνκερ».

Επιπρόσθετα, στη συζήτηση Τσίπρα-Γιούνκερ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων (Τουρκία και Δυτικά Βαλκάνια), των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και του προσφυγικού.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα