Τσίπρας: Ιστορικές οι στιγμές για τη χώρα

Πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τον κύκλο των ομιλητών στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές. Όπως είπε, σε λίγες μέρες έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη συνεδρίαση που κλείνει την τελευταία αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος στήριξης μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων. Προχθές είχαμε την ψήφιση των τελευταίων μέτρων και παράλληλα, πριν από δυο μόλις μέρες είχαμε την κατάληξη σε ένα κρίσιμο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, μια ανοιχτή πληγή, που έχει διάφορα στάδια για να κυρωθεί από την ελληνική βουλή αλλά δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ιστορική στιγμή.

«Τι συμπεράσματα έχει βγάλει από τα δυο γεγονότα η αξιωματική αντιπολίτευση; Ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πράγμα που δεν έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια. Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτή τη σπουδή, όπως θα δυσκολευτεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, το γιατί σε μια θετική συγκυρία, η ΝΔ επιλέγει τώρα να εξαντλήσει το ισχυρότερο θεσμικό της όπλο προκειμένου να απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η αλήθεια, συνέχισε, είναι ότι κανείς νηφάλιος παρατηρητής δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ούτε τα όρια των εσωκομματικών σας προβλημάτων, όσο και τα όρια του πολιτικού σας κυνισμού. Σημείωσε δε ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι αυτά που αναφέρει στην πρόταση μομφής. Δεν σας ενδιαφέρει η διεθνής θέση της χώρας, ούτε η πορεία της οικονομίας, ούτε η λύση για το χρέος. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η πτώση της κυβέρνησης πριν οριστικοποιηθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια όπου την φέρατε εσείς, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι εκνευρισμένος τόσο από το γεγονός ότι αναγνωρίζεται διεθνώς ότι αυτή η κυβέρνηση αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας, όσο και από το ότι αναγνωρίζεται από τον διεθνή Τύπο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός οπορτουνιστής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα