Τσίπρας: Η υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια

Η υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι η χώρα μπαίνει σε ροή κανονικότητας αποδεικνύοντας ότι «η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι στα χαρτιά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ υπογράμμισε ότι καταργείται ο υποκατώτατος μισθός.

Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια, τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με την οποία περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Με αναρτήσεις του ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια. Η υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα