Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ευρώπης (Βίντεο)

Ύστερα κι απο τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται  ότι η συμφωνία  είναι πολύ κοντά, με τους Ευρωπαίους πλέον να έχουν τον τελευταίο λόγο.

«Σήμερα καταθέσαμε την πρόταση μας στους θεσμούς, πρόταση με ισοδύναμα μέτρα, με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πάνε σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Προστατεύουμε τη λαϊκή οικογένεια και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν τα βάρη, αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, προκείμενου να μπορέσουμε να φύγουμε από την κρίση», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η πρόταση έγινε αποδεκτή ως βάση για συμφωνία από τους θεσμούς. Χρειάζεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, επειδή δεν επιθυμούμε αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία. Θέλουμε μια βιώσιμη λύση, που θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία, για να μπορέσει η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Στόχος μας να έχουμε εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες τη χώρας μας. Στόχος λοιπόν είναι τα ισοδύναμα μέτρα αποδεκτά από τους θεσμούς και το βιώσιμο χρέος».

«Έχω την αίσθηση ότι πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας, όπως είπε, μια φράση που τελευταία ακούγεται συχνά από τους εταίρους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα